*امیر نیک رویان- سال موسوم به \"دولت و ملت، همدلی و هم زبانی\" که همراه با آغاز بهار طبیعت از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری شد از همان ابتدا در بخش های مختلف دولت و ملت تجلی یافت و در این بین سازمان میراث فرهنگی به واسطه ماموریت ذاتیش در سفر های نوروزی پیش قدم شد.

بیش از 500 هزار نوروزبان بی نوروز در سراسر کشور از دستگاه های مختلف خدمات رسان در این ستاد بزرگ به مسافران نوروزی خدمات رسانی کردند و تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا همدل و هم زبان به هموطنانمان خدمت کنند تا خاطره های خوش با حداقل نارضایتی را برایشان رقم بزنند.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی در همین ایام تقریبا به صورت شبانه روز به همراه معاونان، مدیران و کارکنان مجموعه تحت نظارت ایشان در بازدید های سرزده حضور می یافتند و مشکلات را به صورت ملموس و از نزدیک رصد می کردند. از سوی دیگر تجلی این همدلی و هم زبانی بین دستگاه های متعدد مرتبط با سفر بود که از ماه ها قبل با برگزاری جلسات تخصصی وکارشناسی، هماهنگی ها حاصل شد تا مطالبات مردم در سفر ها بر اساس تجربیات سال های گذشته پیگیری می شود.

و اینک در اقدامی بی سابقه و ناگهانی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سفر خود به شیراز که به بهانه بزرگداشت روز سعدی، شاعر پارسی گوی  ایرانی انجام شده بود با همدلی هرچه بیشتر و با هم زبانی شهرداری شیراز موفق به امضای توافق نامه ای شدند که به موجب آن 44 خانه تاریخی وفرهنگی در بافت تاریخی شهر شیراز احیا خواهد شد.

این توافق نامه فارغ از ماهیت ذاتی و اثرگذار آن، نوید بخش آغاز حرکتی مثبت و پایدار است تا تمام شهرهای تاریخی کشورمان که بافت تاریخی شان در معرض خطر و آسیب قرار دارد به جرگه این توافق ها بپیوندند.

امروز یکی از دغدغه های میراث دوستان و اهالی فرهنگ و هنر کشورمان، در معرض نابودی قرار گرفتن همین بافت های تاریخی در شهرهاست که امیدواریم با تداوم این همدلی و هم زبانی بین سازمان میراث فرهنگی و شهرداری ها و شورا های شهر به توافق های این چنینی منجر شود.

به هر حال در راستای شعار سال 94 مبنی بر \"دولت و ملت، همدلی و هم زبانی\" بدیهی است که همکاری های بیشتر در مسیر خدمت رسانی به ملت و مردم در دستگاه های دولتی و نهاد های عمومی شکل بگیرد چراکه در واقع سازمان میراث فرهنگی به تنهایی نمی تواند متولی این امر باشد و طبیعی است که بودجه سازمان در این بخش جوابگوی احیای بافت های تاریخی  در شهرها نیست و باید بخش خصوصی به این ماجرا ورود کند تا هر چه سریعتر این نوع بافت ها احیا شوند.

از سوی دیگر از نظر اشتغال زایی و اقتصادی  بی شک احیای این بافتها توسط بخش خصوصی و ورود شهرداری ها به این موضوع باعث رونق در وضعیت اقتصادی مردم شهر و منطقه می شود و با تغییر کاربری  این خانه های ارزشمند و کم نظیر تاریخی کسب و کار همراه با حفظ هویت فرهنگی و معماری تاریخی شهر رونق می گیرد .این رونق تنها در محدوده بافت تاریخی رخ نمی دهد بلکه گستره این رونق در تمام شهر و استان و به تبع آن اقتصاد کشور کشیده خواهد شد بنابراین نمی توان چنین اهمیتی را نادیده گرفت بلکه نیازمن عزم ملی است؛ درواقع حفظ و احیای بافت های تاریخی و خانه های آن از مطالبات مردمی است که باید با هماهنگی سازمان میراث فرهنگی و شهرداری ها پاسخ این مطالبات داده شود.

حفظ ساختار این بافت های تاریخی به نوعی حفظ هویت فرهنگی ما در شهر های مختلف است که در دستور کار سازمان میراث فرهنگی است و اما در این بین حتما نیاز به همکاری و تعامل شهرداری ها هست که یک طرف دیگر این توافق ها هستند.

*سردبیر 

انتهای پیام/

کد خبر 1394020127